TAJUK GERAK


widgets

Friday, 8 June 2012

TahniaH My Bff

SALAM SEJAHTERA DAN SALAM 1 MALAYSIA


Halow semue...pe kabar...urm hari ni aku hapy sangat sebab seorang kawan karib aku selamat melahirkan seorang bayi lelaki....Tanggal 7 jun 2012 bergelarlah die seabagai seorang ibu....

 Perkenalan kami adalah pada tanggal 2 Feb 2007 dimana kami sama-sama lapor diri sebagai Pegawai Imigresen di JB..So kami orentasi seminggu kat UTM skudai...Last day..kami kat UTM aku n geng2 aku tgk die..die jeling kami....huhuhu...so kami bg nick kat die bdk rambut straight sbb mase 2 rambut die straight...


PIC SELEPAS TUNANG

Next kami diberi penenpatan..penempatan aku kat Kompleks Sultan Abu Bakar (KSAB),JB...kami seramai 2 ratus lebih kat sana..staf india je 6 orang termasuk die...So sampai di KSAB kami diberi kepada 4 group bertugas...aku terperanjat die ni dapat group dgn aku...huhuhu...

Aku bertugas 3 minggu mula2 langsung x tegur die...pas 2 aku kene berkursus kat Akademi Imigresen Malaysia (AIMM) kat PD selama 3 bulan...so x jumpa lagi..balik2 je aku join keje die lak g kursus...so x jumpa lagi..Tp mrk kursus 2 bulan je...so da 6 bulan kami kenal langsung x tegur...

So pas abis kursus die join kerja..so masa 2 la aku g sembang dgn die....lama-lama kami jadi kawan baik..sarapan kadang-kadang sama2,lepak sama2...dan menjadi semakin rapat...Bulan Ogos 2007 die dapat tukar kerja ke pejabat imigresen Pekan Baru kat Jb...kire dekat dgn uma die...mase 2 kebosanan da melanda diri aku...Segala masalah sederhana besar aku tau...kadang2 kami share citer...Pasal Bf die...tp 2 rahsie x le citer...heheheh...kang die marah lak...

Peristiwa yang aku x le lupa adalah pada 13 Mei 2008 tarikh birthday aku...mase 2 aku siap2 nak keje malam...Die kol aku cakap nak jumpa sgt2 kat R&R 2nd link..dekat2 opis kami gak..so aku g la...Terperanjat aku,,,die celebrate bday aku,,,beli kek,,,die dgn adik die n nenek die...masa 2 aku betul2 terharu...Ogos 2008 aku pindah ke melaka..

Pada 2 sept 2011 die kawin..tunag die pon aku x g sebab keje..x kan kawin pon x g..kawan baik aku 2...so aku mohon cuti...Time raya lak..so cuti aku susah nak diluluskan..so aku merayu dgn workmate aku suh die ganti aku..last2 die setuju..so aku terbangla mlm 2 g JB sbb awal pagi esoknya die kawin...so sempatla aku tgk die kawin...


MASA KAWIN

SAH BERTARAF SEORANG ISTERI

Pade hari ni 7 JUN 2012 die bergelar seorang ibu kepada seorang putera..tahniah kat die..event da jd ibu,die tetap kawan baik aku...seorang yang pelawak...semoge die bahagia dengan famili baru die...




3 comments:

  1. keisawan lingam8 June 2012 at 01:07

    nice..... congratz akka........

    ReplyDelete
  2. thank you jeya.... realy proud 2 be ur fren.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe
      u always my friend..
      gud luck

      Delete